most čez Savo v Beogradu

most čez Savo v Beogradu most čez Savo v Beogradu most čez Savo v Beogradu most čez Savo v Beogradu most čez Savo v Beogradu

Konec leta 2004 in v začetku leta 2005 je potekal mednarodni natečaj za idejno zasnovo bodočega novega mosta čez reko Savo v Beogradu. V podjetju Ponting smo izdelali prvonagrajeno zmagovalno rešitev, most pa smo zasnovali kot sovprežni most s poševnimi zategami, skupne dolžine 920 m, dvema glavnima razponoma dolžine 240 m in 380 m, ter enim pilonom višine 200 m. Po razpisnih pogojih natečaja je most širok 45 m in nosi dve progi za lahko železnico, dve 3-pasovni hitrocestni povezavi v okviru nove beograjske obvoznice ter na obeh straneh še hodnike za pešce in kolesarje.

Na podlagi zmage na natečaju, nam je investirtor Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, zaupal tudi izdelavo idejnega projekta mostu, ki je služil tudi kot razpisni projekt, v izvedbeni fazi, ki poteka od leta 2008 pa nam je bila zaupana neodvisna projektna kontrola celotnega izvedbenega projekta. Most čez reko Savo v Beogradu bo predvidoma zgrajen do konca leta 2011.

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletne strani in z analizo obiska spletno mesto izboljšujemo.
S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov.
Več o uporabi piškotkov.
POTRJUJEM, DA SEM SEZNANJEN