30.04.2018

Avtocestni most s vzporednim peš mostom čez reko Krko

Projektna skupina PONTING - PIPENBAHER INŽENIRJI je osvojila 1. nagrado na natečaju za arhitekturno in konstrukcijsko rešitev novega avtocestnega mostu in novega paralelnega peš mostu čez reko Krko pri Novem mestu.

09.04.2018

_Most za pešce in kolesarje v Tremerjah

Začela se je gradnje še enega mostu za pešce, ki smo ga zasnovali v inženirskem biroju Ponting. Most za pešce in kolesarje v Tremerjah je prostorsko paličje v obliki visečega mostu, kar mu daje njegov edinstven karakter. Most preči reko Savinjo v razponu 80 m. Skupaj s stranskimi razponi, kjer je most povezan z masivnimi oporniki, znaša dolžina mostu 92 m.

Most v Tremerjah

03.04.2018

Most Ceršak

Nov pontingov most za pešce in kolesarje je že skoraj pri koncu načrtovanja. Leseni viseči most z razponom 86 m, ki bo povezoval Slovenijo in Avstrijo, bo glavna vez preko reke Mure v sklopu mednarodne kolesarske povezave, med mejnim prehodom v Šentilju in mostom v Črncih pri Gornji Radgoni dolvodno. Gradbeno dovoljenje bo predvidoma izdano še letos, med tem ko je gradnja mostu predvidana v letu 2019.

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletne strani in z analizo obiska spletno mesto izboljšujemo.
S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov.
Več o uporabi piškotkov.
POTRJUJEM, DA SEM SEZNANJEN