×
12.04.2022

V teku gradnja brvi za pešce in kolesarje Irča vas

Gradnja brvi v Irči vasi uspešno napreduje na obeh bregovih reke Krke. Septembra 2021 sta izvajalca del, konzorcij podjetij CGP Novo mesto in Freyssinet Adria, pričela z izgradnjo nove brvi po tehnologiji nateznih trakov. Medtem je bilo odlitih vseh 46 montažnih segmentov pohodne plošče.

Konstrukcijska rešitev novega mostu za pešce in kolesarje preko Krke pri Irči vasi, ki so jo pripravili Pipenbaher Consulting Engineers, inženirski biro Ponting ter Jereb in Budja arhitekti je leta 2017 prepričala strokovno žirijo in med 13 prispelimi rešitvami zmagala na javnem natečaju. Most je žirijo prepričal predvsem s svojo inventivno konstrukcijsko rešitvijo, lahkotnostjo ter mirnim vključevanjem v naravno okolje.

Most z 120 metrov dolgim razponom bo zgrajen po tehnologiji nateznih trakov (Stress Ribbon Bridge). Širina mostu znaša 4 metre, debelina pohodne plošče pa 42 centimetrov. Most bo predvidoma dokončan do zime.

Gre za drugi projekt v izvedbi birojev Ponting in Pipenbaher Consulting Engineers v Mestni občini Novo mesto, poleg brvi za pešce in kolesarje Loka-Kandija. Tudi ta bo predvidoma dokončana do zime.

Podrobnosti projekta: Most za pešce in kolesarje Irča vas