×
13.04.2022

V Rogaški Slatini postavili temeljni kamen za razgledni stolp Kristal

V ponedeljek je bil v Rogaški Slatini obeležen začetek gradnje Razglednega stolpa Kristal. Temeljni kamen sta postavila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in župan občine Branko Kidrič. Dela bodo predvidoma zaključena marca 2023, začetek obratovanja je napovedan za julij 2023.

106 metrov visoki razgledni stolp sta zasnovala inženirski biro Ponting in Korpnik produkcija. Zasnovan je kot visoka armiranobetonska konstrukcija v obliki poligonalnega stebra z dvonadstropnim simetrično zasnovanim razglediščem na vrhu, oblikovanim kot abstrakcija forme kristala. Razgledišče bo vsebovalo tudi več turističnih in gostinskih kapacitet in bo dostopno s panoramskim dvigalom. Stolp bo nudil razgled na Rogaško Slatino in njeno okolico ter dodatno popestril ponudbo mesta, znanega po mineralni vodi, zdravilišču in steklarstvu.

Ko bo stolp z dvonadstropno razgledno ploščadjo in odprto razgledno teraso na vrhu dokončan, bo najvišja zgradba te vrste v Sloveniji. Skupna ocenjena vrednost projekta znaša 4.050.000 evrov.

V inženirskem biroju Ponting smo v neposredni bližini zasnovali tudi nadhod Sonce, ki bo dokončan v letošnjem letu.

Podrobnosti projekta: Razgledni stolp Kristal