×
29.03.2024

Razgledni stolp Kristal vse bližje dokončanju

Izgradnja razglednega stolpa Kristal v Rogaški Slatini je vse bližje dokončanju. Na živahnem gradbišču poteka trenutno montaža steklenega fasadnega ovoja trinadstropnega, simetrično zasnovanega razgledišča na vrhu, vgradnja inštalacij in urejanje okolice. 106 metrov visoki razgledni stolp z dvonadstropno razgledno ploščadjo in odprto razgledno teraso bo postal najvišja zgradba te vrste v Sloveniji.

Stolp bo nudil razgled na Rogaško Slatino in njeno okolico ter dodatno popestril ponudbo mesta, znanega po mineralni vodi, zdravilišču in steklarstvu.

Stolp sta zasnovala inženirski biro Ponting in Korpnik produkcija, izvajalec del je podjetje VG5. V neposredni bližini je inženirski biro Ponting projektiral tudi nadhod Sonce, ki je namenjen izključno za pešce in kolesarje ter nudi varno povezavo med promenado Rogaška Slatina in vznožjem Tržaškega hriba, kjer stoji tudi razgledni stolp Kristal.

Gradnja razglednega stolpa Kristal v Rogaški Slatini poteka od aprila 2022, dela bodo predvidoma zaključena do konca aprila 2024.

Več na: Razgledni stolp Kristal