×
07.09.2021

Pridružite se nam na vodenem ogledu brvi Tremerje

Veseli nas, da je brv Tremerje del letošnjega Festivala odprte hiše Slovenije. Pridružite se našemu odgovornemu projektantu Dušanu Rožiču na vodenem ogledu v petek, 17. septembra ob 13:00, in raziščite most za pešce in kolesarjenje čez reko Savinjo. Rezervacije terminov se odprejo v sredo, 8.9. (povezava).

Odprte hiše Slovenije bodo potekale med 17. in 19. septembrom 2021. Namen dogodka je povezati arhitekte, oblikovalce in druge strokovnjake z državljani, podpreti interakcijo in odprto razpravo o arhitekturi in urbanem prostoru. Dogodek spodbuja kakovostno oblikovanje, dostopno vsem, in javnost obvešča z orodji in znanjem za boljše razumevanje vrednot kakovostno grajenega prostora.

Na kratko o brvi Tremerje: naročnik zaradi deformabilnosti ni želel visečega mostu, želja je bil inovativen most s prepoznavnim značajem. Na odprtem prostoru med bujno zaraščenimi bregovi, kjer so najlepši razgledi po reki, smo želeli čim manj konstrukcije. Nosilna jeklena konstrukcija je zasnovana kot prostorsko paličje iz dveh vzdolžnih okroglih jeklenih profilov v spodnjem in zgornjem pasu. Dejansko gre za dva ravninska paličja, zvrnjena navzven v tretjo dimenzijo. S tem se odpre več prostora za kolesarje in pešce.

Rezervacije in dodatne informacije: https://www.odprtehiseslovenije.org/objekt/brv-za-pesce-in-kolesarje-preko-savinje-v-tremerjah/ 

Podrobnosti projekta: Most za pešce in kolesarje v Tremerjah