×
04.02.2021

Podpisana pogodba z naročnikom Razglednega stolpa Kristal

Z občino Rogaška Slatina smo podpisali pogodbo za izdelavo vseh faz načrtovanja 106 metrov visokega razglednega stolpa Kristal. Ko bo stolp z dvonadstropno razgledno ploščadjo in odprto razgledno teraso na vrhu dokončan, bo najvišja stavba v Sloveniji.

Razgledni stolp je zasnovan kot visoka razgledna stavba z armiranobetonsko nogo in dvonadstropno simetrično zasnovanim razglediščem, oblikovanim kot abstrakcija forme kristala. Razgledišče bo vsebovalo tudi več turističnih in gostinskih kapacitet in bo dostopno z dvema panoramskima dvigaloma. Stolp bo nudil razgled na Rogaško Slatino in njeno okolico ter dodatno popestril ponudbo mesta, znanega po mineralni vodi, zdravilišču in steklarstvu.

V inženirskem biroju Ponting smo v neposredni bližini zasnovali tudi nadhod Sonce, ki bo povezal staro zdraviliško jedro s Tržaškim hribom. S 177.5 metra dolgim in 3,5 metra širokim nadhodom bo lokalna skupnost pridobila novo, varno kolesarsko in sprehajalno pot. Transparentna jeklena konstrukcija bo imela en večji, 43 metrov dolg razpon preko ceste in železnice. Gradnja nadhoda se bo predvidoma začela v letošnjem letu.

Več na: Razgledni stolp Kristal