×
17.11.2021

Marjan Pipenbaher bo predaval na Dnevih Orisa 21

Direktor inženirskega biroja Ponting Marjan Pipenbaher bo na Dnevih Orisa 21 predaval o zasnovi in gradnji mostu na Pelješac. Predavanje bo potekalo v živo 21. novembra 2021 v dvorani Vatroslav Lisinski v Zagrebu in preko profesionalne platforme na daljavo.

Marjan Pipenbaher je avtor zasnove, glavni in odgovorni projektant 2404 metrov dolgega mostu, ki bo povezal hrvaško celino s polotokom Pelješac na jadranski obalni avtocesti med Splitom in Dubrovnikom.

Marjan Pipenbaher (1957) je partner, generalni direktor in odgovorni projektant v inženirskem biroju Ponting in specializiranem biroju Pipenbaher inženirji. Med njegovimi pomembnimi mostovi so tudi most Nissibi čez Evfrat v Turčiji (2015), Most Millennium v Podgorici (2006), največji izraelski železniški viadukt (2017) in viadukt Črni Kal (2004). Je dobitnik številnih nagrad za svoje inženirsko znanje in predavatelj, ki znanje prenaša na prihodnje generacije na Univerzi v Mariboru.

Dnevi Orisa so mednarodni festival, ki ga organizira Oris Kuća arhitekture iz Hrvaške. Vsako leto se ga udeleži preko 2000 obiskovalcev – arhitektov in profesionalcev iz sorodnih strok. Med letošnjimi predavatelji in vrhunski strokovnjaki so Tadao Ando (Japonska), Bernardo Bader (Avstrija), Donna van Milligen Bielke (Nizozemska), Marko Brajović (Brazilija), Vedran Pedišić & Erick Velasco Farrera (Hrvaška, Mehika), Carlos & Borja Ferrater (Španija), Martin Josephy (Švica), Valerio Olgiati (Švica), Marjan Pipenbaher (Slovenija), Boonserm Premthada (Tajska), Álvaro Siza (Portugalska), Martha Thorne (Španija), Rok Žnidaršič (Slovenija) and Emilio Marín (Čile).

Podrobnosti dogodka: