×
05.04.2022

Marjan Pipenbaher bo predaval na Dnevih arhitekture 6.0 na Hrvaškem

Direktor inženirskega biroja Ponting Marjan Pipenbaher bo na Dnevih arhitekture 6.0 mesto in ljudje predaval o zasnovi mostov z dolgim razponom ter zasnovi in gradnji mostu na Pelješac. Predavanje bo potekalo v živo 8. aprila 2022 v hotelu Palace v Dubrovniku in preko profesionalne platforme na daljavo.

Marjan Pipenbaher je avtor zasnove, glavni in odgovorni projektant 2404 metrov dolgega mostu, ki povezuje hrvaško celino s polotokom Pelješac na jadranski obalni avtocesti med Splitom in Dubrovnikom.

Marjan Pipenbaher (1957) je partner, generalni direktor in odgovorni projektant v inženirskem biroju Ponting in specializiranem biroju Pipenbaher inženirji. Med njegovimi pomembnimi mostovi so tudi most Nissibi čez Evfrat v Turčiji (2015), Most Millennium v Podgorici (2006), največji izraelski železniški viadukt (2017) in viadukt Črni Kal (2004). Je dobitnik številnih nagrad za svoje inženirsko znanje in predavatelj, ki znanje prenaša na prihodnje generacije na Univerzi v Mariboru.

Dneve arhitektov 6.0 organizira Hrvaška zbornica arhitektov v sodelovanju z Združenjem hrvaških arhitektov. Osrednja tema letošnjih Dnevov arhitektov je »Mesto in ljudje«.

Podrobnosti dogodka: