×
16.04.2023

Dosežena polovica višine nosilnega stebra razglednega stolpa Kristal

Na gradbišču novega stolpa v Rogaški Slatini so ta teden zabetonirali 13. segment nosilnega stebra (od skupno 25). S tem je dosežena višina 50.05 m nad koto 0.00, kar je že čez polovico višine stebra. Gradnja razglednega stolpa Kristal v Rogaški Slatini poteka od lanskega aprila, dela bodo predvidoma zaključena do konca leta 2023.

Vzporedno se v pritličju že izvajajo zaključna gradbena dela, kot so izdelava tlakov, vgradnja sanitarne opreme, stavbnega pohištva … Poleg tega se znotraj nosilnega stebra hkrati po višini montira strojna oprema in evakuacijsko stopnišče.

Po izgradnji bo 108 metrov visoki razgledni stolp z dvonadstropno razgledno ploščadjo in odprto razgledno teraso postal najvišja zgradba te vrste v Sloveniji. Stolp sta zasnovala inženirski biro Ponting in Korpnik produkcija, izvajalec del je podjetje VG5.

V neposredni bližini sta že dokončana nadhod Sonce in P+R parkirišče. Nadhod je projektiran izključno za pešce in kolesarje ter nudi varno povezavo med promenado Rogaška Slatina in vznožjem Tržaškega hriba.



Več na: Razgledni stolp Kristal