×
27.10.2023

Betonaža prve plošče vrha razglednega stolpa Kristal

V tem tednu je bila zabetonirana prva plošča vrha razglednega stolpa Kristal v Rogaški Slatini. Vgradnja 150 m3 betona, na višini 95,9 m, je potekala v dveh fazah. V naslednjih tednih bosta izvedeni še dve plošči dvonadstropnega, simetrično zasnovanega razgledišča na vrhu, oblikovanega kot abstrakcija forme kristala.

Po izgradnji bo 106 metrov visoki razgledni stolp z dvonadstropno razgledno ploščadjo in odprto razgledno teraso postal najvišja zgradba te vrste v Sloveniji. Stolp bo nudil razgled na Rogaško Slatino in njeno okolico ter dodatno popestril ponudbo mesta, znanega po mineralni vodi, zdravilišču in steklarstvu.

Stolp sta zasnovala inženirski biro Ponting in Korpnik produkcija, izvajalec del je podjetje VG5. V neposredni bližini je inženirski biro Ponting projektiral tudi nadhod Sonce, ki je namenjen izključno za pešce in kolesarje ter nudi varno povezavo med promenado Rogaška Slatina in vznožjem Tržaškega hriba, kjer stoji tudi razgledni stolp Kristal.

Gradnja razglednega stolpa Kristal v Rogaški Slatini poteka od lanskega aprila, dela bodo predvidoma zaključena do konca marca 2024.

Več na: Razgledni stolp Kristal