Dvižni most v Gdansku

Dvižni most v Gdansku Dvižni most v Gdansku Dvižni most v Gdansku Dvižni most v Gdansku Dvižni most v Gdansku Dvižni most v Gdansku

1. nagrada

Pontingova rešitev novega dvižnega mostu v Gdansku na Poljskem je prepričala strokovno žirijo in med 68 prispelimi rešitvami iz celega sveta zmagala na mednarodnem natečaju. Most je žirijo prepričal predvsem s svojimi tehničnimi rešitvami, unikatno obliko ter konstrukcijsko in mehansko enostavnostjo. Most se nahaja skoraj v strogem centru Gdanska in povezuje obrečna sprehajališča starega mestnega jedra ob reki Motlawi in otok Olowianka, kjer se nahajajo Baltiška filharmonija, veslaški klub, večje mestno parkirišče in hotel.

Ponting je v okviru natečaja v sodelovanju povezal in vodil ekipo izkušenih in uveljavljenih slovenskih strokovnjakov ... La&Co d.o.o. (strojno inženirstvo), Bruto d.o.o. in Arhitektura d.o.o. (Krajinska arhitektura in prostorsko oblikovanje).

Most nameravajo v Gdansku, po projektih Pontinga, zgraditi do konca leta 2014.

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletne strani in z analizo obiska spletno mesto izboljšujemo.
S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov.
Več o uporabi piškotkov.
POTRJUJEM, DA SEM SEZNANJEN